Geschiedenis

DANSCLUB HAPPY FEET VZW werd opgericht op 8 juli 1990, met als doel het organiseren van danscursussen en het promoten van de danssport in het algemeen. In samenspraak met de toenmalige leraren werd al vlug besloten aan te sluiten bij “DANSSPORT VLAANDEREN”.

De vereniging startte haar activiteiten in de schoolrefter van Heist-Zonderschot. Omwille van praktische problemen werd begin november 1990 beslist te verhuizen naar “Feestzaal Gial” aan de Liersesteenweg. Hoewel deze zaal een serieuze verbetering was, bleek de accommodatie niet van die aard te zijn om de vereniging een eerlijke kans op welslagen te geven.

Sinds 11/09/1991 hebben wij, na veel zwoegen en zweten en mede door de financiële steun van onze sponsors, van een rommelkot (en dit is zacht uitgedrukt) ons prachtig nestje gemaakt, boven op de Heistse berg.

Eind oktober 2017 kregen we het plotselinge nieuws dat we binnen 3 maanden het Bergbos moesten verlaten. Een domper. Via tijdelijke oplossingen in Joki te Itegem en De Zwaan te Heist zijn we de tweede seizoenshelft 2017-2018 door kunnen spartelen.

En toen kwam Zaal Fort te Itegem vrij. Een godsgeschenk: we zijn er als duivels opgesprongen. Het resultaat mag gezien worden.

Jong en minder jong kunnen er terecht vanaf de peuters / instappers tot … , om bijna dagelijks op een ontspannen doch professionele manier, een brede waaier van dansstijlen aan te leren. Iedereen kan lid worden (ook zonder les te volgen) en aan de gezellige oefenavonden Koppeldans tijdens het weekend deelnemen.

Happy Feet heeft zich de voorbije 33 jaar ontpopt tot de gezelligste dansclub van de streek. Men kan er op een aangename manier leren dansen en genieten van de gezellige sfeer die er altijd heerst. Duur zijn we zeker niet. Sporten moet voor iedereen betaalbaar blijven.
Happy Feet is een echte vriendenkring waar niet alleen gedanst wordt maar ook gefeest. Daar kennen wij wat van. Zo zijn er onze jaarlijkse country&western, balavond, halloween, sinterklaasfeest, kerstfeest, van oud naar nieuw, quizavond, carnaval, clubfeest, pannenkoekendag en het ene jaar een slotshow in het Cultuurcentrum van Heist-op-den-Berg en het andere jaar een toonmoment in Feestzaal Ter Molen te Heist-Goor.

Het sloten het weeral succesrijke dansseizoen 2022-2023 af met 440 leden. Onze enthousiaste bestuursleden en leraars staan klaar voor een spetterend 34ste seizoen.