Leraars

Enya

Paspoort:
Enya Vermeulen
Geboren op  13 maart 1998
Woont in Berlaar

Enya vormt samen met Charlotte het juffenteam voor de peuters, kleuters, kids en teens. Haar danscarrière begon al op de leeftijd van vijf jaar. Ze groeide in 2017 uit tot lesgever nadat ze drie jaar ervaring had als assistente bij de kleuterlessen. Ze volgde daarvoor de opleiding ‘Initiator recreatief dansen’ van Danssport Vlaanderen. Vandaag danst ze zelf nog steeds met vurig enthousiasme bij Jazz 3 en Hiphop 3.

Dansen is voor haar een echte passie geworden die ze graag via haar lessen wil doorgeven aan anderen.  Ze haalt er dan ook veel voldoening uit als ze ziet dat de kinderen (en ouders) aan het genieten zijn. Jezelf kunnen zijn en plezier maken vindt ze heel belangrijk. Kinderen voelen zich al snel op hun gemak bij haar door haar laagdrempelige stijl en haar voeling met hun leefwereld. Ze vindt het geweldig om zichzelf te kunnen uitleven tijdens de dansjes en fantasie-oefeningen met de kinderen.

Buiten Happy Feet werkt Enya als dossierbeheerder boekhouding. Als ze niet aan het dansen is, tref je haar misschien wel aan op restaurant of op stap met haar vriendinnen. Ook houdt ze van wandelen en fotografie. 

Charlotte

Paspoort:
Charlotte Moris
Geboren op  16 februari 1999
Woont in Heist-op-den-Berg

Charlotte vormt samen met Enya het juffenteam voor de peuters, kleuters, kids en teens. Ze is oorspronkelijk begonnen als assistente tijdens de kleuterlessen in 2014. Sinds 2017 geeft ze zelf les. Ze volgde daarvoor de opleiding ‘Initiator recreatief dansen’ en tracht haar expertise scherp te houden met allerlei workshops. Charlotte danst al sinds haar vierde bij Happy Feet. Als danser kan je haar bewonderen tijdens de Jazz 3 en Hiphop 3 lessen. 

Als juf wil ze kinderen graag dans leren kennen in al zijn facetten. Door hen een leuke dansles te bezorgen, hoopt ze haar passie aan hen te kunnen doorgeven. Het is voor haar belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn tijdens de danslessen en dat er geen drempels zijn om je uit te leven of om vragen te stellen. Door haar lieve persoonlijkheid en heldere uitleg is dat alvast geen probleem. De lachende gezichtjes van de kinderen voor of na de dansles motiveren haar enorm. Haar inspiratie haalt ze uit haar eigen danslessen, workshops, filmpjes, muziek en ook van de dansers zelf.

Naast Happy Feet behaalde Charlotte haar diploma Biomedische Wetenschappen aan de KU Leuven, aangevuld met een lerarenopleiding. Ze werkt als project consultant binnen de gezondheidsindustrie. Tussen het werken en het dansen door, kan je haar terugvinden achter haar piano. Ook kan ze genieten van een wandeling maken, afspreken met vrienden en familie of creatief bezig zijn in het algemeen.

Amy

Paspoort:
Amy McGee
Geboren op  29 augustus 1986
Woont in Rumst

Amy gaf, sinds 2015, met volle overgave verschillende jaren les bij Happy Feet, maar haar danscarrière startte al toen ze amper vier jaar oud was. Ze volgde toen een intensieve, strenge opleiding in klassiek ballet met als uiteindelijk doel te kunnen dansen in ‘The Royal Ballet School’ in Londen. Ze geraakte hiervoor zelfs door de preselecties, maar door haar verhuis van Afrika naar België heeft haar dansverhaal een hele nieuwe wending genomen. Ballet was sindsdien niet meer hetzelfde voor haar en dus ging ze streetdance en hiphop uitproberen. Als lid van een Hiphop Small groep behaalde ze maar liefst de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap. Daarna besloot ze om zelf les te geven. Zo kon ze blijven dansen en tegelijk haar passie en enthousiasme doorgeven aan anderen. Eerst instrueerde ze Zumba en Dance Fitness in fitnesscentra, daarna gaf ze een waaier aan stijlen in verschillende dansscholen: recreatieve dansles voor volwassenen, Zumba, streetdance, co-coach van een disco wedstrijdteam, hiphop voor jongeren en volwassenen, kinderdans, kleuterdans, … Ze volgde ook tal van opleidingen in België en Nederland : VTS initiator recreatieve dansen, dansdocent kleuterdans, dansdocent dreumes dans, dansdocent G-dans, Zumba-instructeur, … Amy is van alle (dans)markten thuis!

Ondertussen vind je Amy niet meer als dansjuf terug elke vrijdag, maar kom je ze vooral backstage tegen. Zo zorgt ze met al haar enthousiasme voor de ondersteuning van de andere dansjuffen en voor de fantastische coördinatie van onze dansshow.

Buiten Happy Feet geeft Amy ook danslessen en workshops elders en volgt ze zelf dansles. Daarnaast kan je haar terugvinden in het bestuur van Danssport Vlaanderen. Daarbovenop werkt ze als kwaliteitscoördinator in een ziekenhuis. Als ze wat vrije tijd over heeft, is deze bezige bij aan het lezen, series kijken of opleidingen aan het volgen.

Liesbeth

Paspoort:
Liesbeth De Preter 
Geboren op 10 januari 1990

Woont in Heist-op-den-Berg

Liesbeth geeft les aan de jazz (jazz 1, 2 en 3) en hiphop (1, 2 en 3). Ze vult het lerarenteam aan sinds 2018. Haar danscarrière is begonnen op haar vijf jaar en sindsdien heeft ze ervaring opgebouwd in verschillende stijlen, zoals klassiek ballet, jazz, videoclipdance, hedendaagse/moderne dans, urban en buikdans. Met uitzondering van de laatste, gaf ze ook al in elk van deze stijlen les. De lat werd voor haar hoger gelegd toen ze deel uitmaakte van de selectiegroepen jazz en modern bij haar toenmalige dansschool. Liesbeth volgde de opleiding ‘Initiator Jazzdance’ bij de Vlaamse trainerschool en tal van andere losse workshops.

Dans is deze creatieve duizendpoot op het lijf geschreven omdat het naast een sport ook een kunstvorm is: bij dans kunnen gevoelens en ideeën worden uitgedrukt met het eigen lichaam als instrument. Met gevoel dansen vindt ze dan ook erg belangrijk, want op die manier kan er een verhaal verteld worden. Ze probeert de dansers ook technisch uit te dagen en het beste van zichzelf te laten geven in een leuke en ongedwongen sfeer. Wanneer ze de dansers ziet genieten en haar choreo door hen “tot leven komt”, geniet ze zelf ook. Voor Liesbeth voelt dansen niet aan als een job, maar als een passie die ze hopelijk nog lang kan beoefenen. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de muziek zelf, maar soms ook uit andere choreo’s en andere kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst of een intrigerende film. Ook haar eigen levensgebeurtenissen hebben een impact op de keuze voor bepaalde muziek of choreo’s.

Naast Happy Feet is Liesbeth afgestudeerd als psychologisch consulente en is ze werkzaam in het centrum voor leerlingenbegeleiding. Haar vrije tijd spendeert ze aan fitness en piano spelen of aan het verzamelen van allerlei leuke vintage en curiosa spulletjes. Verder is ze geïnteresseerd in kunst, geschiedenis, films, dieren en ecologisch leven.

 

Elien en Robby

Paspoort:
Robby Arien en Elien Cornelis
Geboren op 30 april 1982 en 17 september 1996
Wonen in Westerlo

Robby en Elien zijn sinds 2023 onze lesgevers koppeldans. Hun danscarrière begon al in hun kindertijd. Robby startte op 11 jarige leeftijd en deed enkele jaren hiphop en streetdance. Negentien jaar lang danste hij acrobatische rock’n roll en boogie, waarvan 18 jaar wedstrijden op zowel nationaal als internationaal niveau. Elien maakte al op 6 jarige leeftijd de dansvloer onveilig bij de jeugdafdeling van Happy Feet. Dit deed ze tot ze 11 was, waarna ze even stopte met danslessen te volgen. Het ritme en de goesting om te dansen verdwenen echter nooit. Toen ze later Robby leerde kennen, leerde hij haar thuis in de living de boogie dansen: de start van een nieuw danstijdperk. In 2017 besloten ze samen koppeldans te volgen en keerden ze terug naar Happy Feet. Elien herinnerde zich namelijk nog van vroeger dat dit een fijne, leuke, familiaire club was waar ook koppeldans werd gegeven.

Toen Happy Feet aan Robby en Elien vroeg om de lessen koppeldans te geven, grepen ze deze kans om vol liefde en passie hun danskriebels door te geven met beide handen. Robby heeft een diploma leraar rock ’n roll en volgt bij Danssport Vlaanderen nu ook een opleiding voor leraar koppeldans. Elien volgde de opleiding tot initiator bij Danssport Vlaanderen/VTS. Zo kan ze Robby assisteren waar nodig. Daarnaast pikt ze ook graag relevante studiedagen op om helemaal mee up-to-date te blijven.

Als dansleraren vinden ze naast mooi leren dansen ook humor een belangrijke factor tijdens de les: amusement met en onder cursisten zodat iedereen op een leuke manier kan bijleren en zich helemaal kan thuis voelen. Als de cursisten na de les met een goed gevoel naar huis gaan en ze een moeilijk pasje toch onder de knie kregen, geeft hen dat een gelukzalig gevoel en motiveert hen dat enorm. Zelf halen ze vooral inspiratie uit de muziek.

Niet alleen op de dansvloer zijn Robby en Elien zeer handig, ook daarnaast steken ze graag de handen uit de mouwen met allerlei doe-het-zelf projectjes. Daarnaast hebben ze uiteraard ook hun handen vol met hun 3 kinderen – altijd wel iets te beleven met deze (b)engeltjes!

Als laatste geven ze graag nog deze belangrijke boodschap mee: Iedereen kan dansen! Elke mens leert gewoon op zijn eigen tempo en dat mag niemand afschrikken om iets nieuws te proberen.

 

May & Cyriel

Paspoort:
May Leys en Cyriel Smets (dansleraar assistent)
Wonen in Turnhout

Al sinds 2002 nemen May en haar partner Cyriel bij Happy Feet de lessen koppeldans (Ballroom, Latin en Social Dance) voor hun rekening. May heeft bergen ervaring: ze danst al sinds haar jeugd en leerde op twaalfjarige leefdtijd dansjes aan haar klasgenoten op internaat. Later was ze in de jeugdbeweging ontspanningsleidster, waar er eveneens werd gedanst. Na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen is ze samen met haar toenmalige echtgenoot danslessen gaan volgen. Tijdens die periode was ze ook lange tijd assistente van de dansleraar. Zo kreeg ze de microbe te pakken om ook zelf dansles te geven. Hiervoor volgde ze allerlei opleidingen: ABO algemene basisopleiding theorie, assistent dansleraar, leraar Ballroom en leraar Latin. Verder nam May ook deel aan teamwedstrijden en jureerde ze soms zelf bij wedstrijden Ballroom en Latin. Tot slot gaf ze vroeger ook lessen Hiphop en Streetdance aan jeugdgroepen.

Door haar lange ervaring als dansleraar weet May dat de meeste mensen kunnen leren dansen, als je maar genoeg geduld hebt! Ze vindt het daarom belangrijk dat alle cursisten evenveel aandacht krijgen. Liefst heeft ze dat de cursisten plezier beleven tijdens een ontspannende les en dat ze uitkijken naar de volgende les. De lessen moeten leuk blijven, maar ze verwacht ook wel orde en aandacht.

May en Cyriel zijn beiden gepensioneerd. In hun vrije tijd gaan ze graag naar optredens van muziek, dans of toneel kijken of maken ze graag reizen. Ook houden ze van goede muziek, de natuur, en kinderen.