Leraars

Enya

Paspoort:
Enya Vermeulen
Geboren op  13 maart 1998
Woont in Berlaar

Enya vormt samen met Charlotte het juffenteam voor de peuters, kleuters en kids. Haar danscarrière begon al op de leeftijd van vijf jaar. Ze groeide in 2017 uit tot lesgever nadat ze drie jaar ervaring had als assistente bij de kleuterlessen. Ze volgde daarvoor de opleiding ‘Initiator recreatief dansen’ van Danssport Vlaanderen. Vandaag danst ze zelf nog steeds met vurig enthousiasme bij Jazz+ en Hiphop+.

Dansen is voor haar een echte passie geworden die ze graag via haar lessen wil doorgeven aan anderen.  Ze haalt er dan ook veel voldoening uit als ze ziet dat de kinderen (en ouders) aan het genieten zijn. Jezelf kunnen zijn en plezier maken vindt ze heel belangrijk. Kinderen voelen zich al snel op hun gemak bij haar door haar laagdrempelige stijl en haar voeling met hun leefwereld. Ze vindt het geweldig om zichzelf te kunnen uitleven tijdens de dansjes en fantasie-oefeningen met de kinderen.

Buiten Happy Feet werkt Enya als dossierbeheerder boekhouding. In het weekend zorgt ze al eens voor lekkere ijsjes in een lokaal ijssalon. Als ze niet aan het dansen is, tref je haar misschien wel aan op restaurant of op stap met haar vriendinnen. Ook houdt ze van wandelen en fotografie. 

Charlotte

Paspoort:
Charlotte Moris
Geboren op  16 februari 1999
Woont in Heist-op-den-Berg

Charlotte vormt samen met Enya het juffenteam voor de peuters, kleuters en kids. Ze is oorspronkelijk begonnen als assistente tijdens de kleuterlessen in 2014. Sinds 2017 geeft ze zelf les. Ze volgde daarvoor de opleiding ‘Initiator recreatief dansen’ en tracht haar expertise scherp te houden met allerlei workshops. Charlotte danst al sinds haar vijfde bij Happy Feet. Als danser kan je haar bewonderen bij de Jazz+ en Hiphop+ lessen. 

Als juf wil ze kinderen graag dans leren kennen in al zijn facetten. Door hen een leuke dansles te bezorgen, hoopt ze haar passie aan hen te kunnen doorgeven. Het is voor haar belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn tijdens de danslessen en dat er geen drempels zijn om je uit te leven of om vragen te stellen. Door haar lieve persoonlijkheid en heldere uitleg is dat alvast geen probleem. De lachende gezichtjes van de kinderen voor of na de dansles motiveren haar enorm. Haar inspiratie haalt ze uit haar eigen danslessen, workshops, filmpjes, muziek en ook van de dansers zelf.

Naast Happy Feet is Charlotte momenteel bezig met het behalen van haar diploma ‘Biomedische Wetenschappen’ aan de KU Leuven. Tussen het studeren en het dansen door, vindt je haar af en toe achter haar piano. Ook kan ze genieten van een wandeling maken, afspreken met vrienden en familie of creatief bezig zijn in het algemeen.

Amy

Paspoort:
Amy McGee
Geboren op  29 augustus 1986
Woont in Rumst

Amy geeft sinds 2015 les aan Hiphop+ bij Happy Feet, maar haar danscarrière startte al toen ze amper vier jaar oud was. Ze volgde toen een intensieve, strenge opleiding in klassiek ballet met als uiteindelijk doel te kunnen dansen in ‘The Royal Ballet School’in Londen. Ze geraakte hiervoor zelfs door de preselecties, maar door haar verhuis van Afrika naar België heeft haar dansverhaal een hele nieuwe wending genomen. Ballet was sindsdien niet meer hetzelfde voor haar en dus ging ze streetdance en hiphop uitproberen. Als lid van een Hiphop Small groep behaalde ze maar liefst de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap. Daarna besloot ze om zelf les te geven. Zo kon ze blijven dansen en tegelijk haar passie en enthousiasme doorgeven aan anderen. Eerst instrueerde ze Zumba en Dance Fitness in fitnesscentra, daarna gaf ze een waaier aan stijlen in verschillende dansscholen: recreatieve dansles voor volwassenen, Zumba, streetdance, co-coach van een disco wedstrijdteam, hiphop voor jongeren en volwassenen, kinderdans, kleuterdans, … Ze volgde ook tal van opleidingen in België en Nederland : VTS initiator recreatieve dansen, dansdocent kleuterdans, dansdocent dreumes dans, dansdocent G-dans, Zumba-instructeur, … Amy is van alle (dans)markten thuis!

Met deze dynamische voorgeschiedenis in het achterhoofd, verbaast het niet dat haar lessen steeds bruisen van energie. Haar enthousiame en vrolijkheid werken aanstekelijk en zorgen ervoor dat iedereen telkens weer met een lach naar huis gaat. Voor Amy is het dan ook belangrijk dat iedereen een leuke tijd beleeft tijdens haar lessen en dat de dansers voldoende vrijheid ervaren. Humor is hierbij een belangrijke factor. Gevoel en expressie staan voor haar centraal en dit tracht ze dan ook over te brengen naar de dansers. Vanuit het gevoel dat ze krijgt bij muziek, creëert ze een ganse choreo.

Buiten Happy Feet geeft Amy ook danslessen en workshops elders en volgt ze zelf dansles. Daarbovenop werkt ze als kwaliteitscoördinator in een ziekenhuis. Als ze wat vrije tijd over heeft, is deze bezige bij aan het lezen, series kijken of opleidingen aan het volgen.

Liesbeth

Paspoort:
Liesbeth De Preter 
Geboren op 10 januari 1990

Woont in Heist-op-den-Berg

Liesbeth geeft les aan Jazz 1, 2 en +, de teens en Hiphop 1 en 2. Ze vult het lerarenteam aan sinds 2018 en danst sindsdien ook zelf regelmatig mee bij Hiphop+. Haar danscarrière is begonnen op haar vijf jaar en sindsdien heeft ze ervaring opgebouwd in verschillende stijlen, zoals klassiek ballet, jazz, videoclipdance, hedendaagse/moderne dans, urban en buikdans. Met uitzondering van de laatste, gaf ze ook al in elk van deze stijlen les. De lat werd voor haar hoger gelegd toen ze deel uitmaakte van de selectiegroepen jazz en modern bij haar toenmalige dansschool. Liesbeth volgde de opleiding ‘Initiator Jazzdance’ bij de Vlaamse trainerschool en tal van andere losse workshops.

Dans is deze creatieve duizendpoot op het lijf geschreven omdat het naast een sport ook een kunstvorm is: bij dans kunnen gevoelens en ideeën worden uitgedrukt met het eigen lichaam als instrument. Met gevoel dansen vindt ze dan ook erg belangrijk, want op die manier kan er een verhaal verteld worden. Ze probeert de dansers ook technisch uit te dagen en het beste van zichzelf te laten geven in een leuke en ongedwongen sfeer. Wanneer ze de dansers ziet genieten en haar choreo door hen “tot leven komt”, geniet ze zelf ook. Voor Liesbeth voelt dansen niet aan als een job, maar als een passie die ze hopelijk nog lang kan beoefenen. Haar inspiratie haalt ze vooral uit de muziek zelf, maar soms ook uit andere choreo’s en andere kunstvormen, zoals schilder- en beeldhouwkunst of een intrigerende film. Ook haar eigen levensgebeurtenissen hebben een impact op de keuze voor bepaalde muziek of choreo’s.

Naast Happy Feet is Liesbeth afgestudeerd als psychologisch consulente en is ze werkzaam als leerkracht in het buitengewoon secundair onderwijs. Haar vrije tijd spendeert ze aan fitness en piano spelen of aan het verzamelen van allerlei leuke vintage en curiosa spulletjes. Ook volgt ze nog dansles elders. Verder is ze geïnteresseerd in kunst, geschiedenis, films, dieren en ecologisch leven.

 

May & Cyriel

Paspoort:
May Leys en Cyriel Smets (dansleraar assistent)
Wonen in Turnhout

Al sinds 2002 nemen May en haar partner Cyriel bij Happy Feet de lessen koppeldans (Ballroom, Latin en Social Dance) voor hun rekening. May heeft bergen ervaring: ze danst al sinds haar jeugd en leerde op twaalfjarige leefdtijd dansjes aan haar klasgenoten op internaat. Later was ze in de jeugdbeweging ontspanningsleidster, waar er eveneens werd gedanst. Na haar huwelijk en de geboorte van haar kinderen is ze samen met haar toenmalige echtgenoot danslessen gaan volgen. Tijdens die periode was ze ook lange tijd assistente van de dansleraar. Zo kreeg ze de microbe te pakken om ook zelf dansles te geven. Hiervoor volgde ze allerlei opleidingen: ABO algemene basisopleiding theorie, assistent dansleraar, leraar Ballroom en leraar Latin. Verder nam May ook deel aan teamwedstrijden en jureerde ze soms zelf bij wedstrijden Ballroom en Latin. Tot slot gaf ze vroeger ook lessen Hiphop en Streetdance aan jeugdgroepen.

Door haar lange ervaring als dansleraar weet May dat de meeste mensen kunnen leren dansen, als je maar genoeg geduld hebt! Ze vindt het daarom belangrijk dat alle cursisten evenveel aandacht krijgen. Liefst heeft ze dat de cursisten plezier beleven tijdens een ontspannende les en dat ze uitkijken naar de volgende les. De lessen moeten leuk blijven, maar ze verwacht ook wel orde en aandacht.

May en Cyriel zijn beiden gepensioneerd. In hun vrije tijd gaan ze graag naar optredens van muziek, dans of toneel kijken of maken ze graag reizen. Ook houden ze van goede muziek, de natuur, en kinderen.